Hoe kunnen mijn ouders zo lang mogelijk thuis blijven wonen?

Het is fijn wanneer je ouders er nog zijn als je zelf ouder wordt, maar ook de zorgen nemen toe. Misschien wordt je moeder steeds vergeetachtiger. Stel je voor dat ze vergeet het gas uit te doen na het koken, wat dan? Misschien is je vader fysiek niet meer zo sterk, maar durft hij dat wel toe te geven? Of maakt hij nog steeds zelf de dakgoot schoon? Stel je voor dat hij van de trap afvalt. Wat zijn dan de gevolgen? Zo zijn er meer voorbeelden te bedenken. Wat kun jij er aan doen om je ouders zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te laten behouden?

Als jij wilt dat jouw ouders zo veilig en comfortabel mogelijk thuis kunnen blijven wonen, is het goed om te weten of hun woning daar geschikt voor is. Of welke aanpassingen er gedaan kunnen worden om de woning alsnog geschikt te maken.Seniorwonen+ adviseert graag.

Toch verhuizen?

Seniorwonen+helpt senioren langer zelfstandig te wonen in hun vertrouwde leefomgeving. Wij vinden dat mensen zich niet moeten aanpassen aan hun woning, maar dat de woning moet worden aangepast aan de bewoners. Toch kan dat niet altijd. Dan is er geen andere oplossing dan te verhuizen naar een seniorenwoning of zorginstelling.Dat betekent dat de huidige woning moet worden leeggehaald en netjes achtergelaten moet worden en dat de nieuwe plek woonklaar gemaakt moet worden. En niet te vergeten de verhuizing zelf. Een hoop werk waar je je ouders graag bij wilt helpen, maar waar je niet altijd zelf de tijd of de ervaring voor hebt. In dat geval helpt Seniorwonen+ graag, of het nu om een huur- of een koop woning gaat.

De huurwoning in goede staat opleveren

Een huurwoning moet bij vertrek vaak in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht, op last van de verhuurder. Seniorwonen+ helpt bij het leegruimen van de woning, maar zorgt er ook voor dat de woning in de gewenste staat wordt opgeleverd. Waar nodig worden vloerbedekking en gordijnen verwijderd, wanden opnieuw geschilderd en kleine gebreken hersteld. Waar een verhuurder dit soortwerkzaamheden vaak moet uitbesteden aan verschillende partijen, houdt Seniorwonen+alle werkzaamheden in één hand. Dat bespaart kosten.

De eigen woning verkoop klaar maken

Hebben je ouders een koopwoning? Dan is het belangrijk dat deze er zo goed mogelijk uitziet als de woning verkocht moet worden. Seniorwonen+ zorgt voor het nodige schilderwerk, kleine reparaties en andere klussen. En is de woning verkocht? Dan helpt Seniorwonen+ desgewenst bij de verhuizing.