Wilt u weten hoe veilig en comfortabel uw woning is? Laat dan een woningscan uitvoeren door Seniorwonen+. Uw woning wordt dan aan de hand van een checklist beoordeeld op de volgende punten:

  • toegankelijkheid
  • veiligheid en comfort
  • woonomgeving
  • gebruiksgemak

Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden.

Toegankelijkheid

Hoe toegankelijk is uw woning? Zijn er trappen naar de voordeur of is er een hellingbaan? Kan de woning zonder opstap vanuit een galerij worden bereikt? Zijner drempels in de woning?

Veiligheid en comfort

Is de toegang tot de woning goed verlicht? Zijn er veiligheidssloten voor en achterin de woning? Er zijn vaak eenvoudige en handige hulpmiddelen die kleinere ongelukken in en om de woning voorkomen.

Woonomgeving

Uw woning is misschien veilig en toegankelijk. Maar hoe zit het met de bereikbaarheid van belangrijke faciliteiten, zoals winkels, huisarts en apotheek? Heeft u iedere keer dat u ergens naartoe moet de auto nodig? Of bent u afhankelijk van het openbaar vervoer? Ook uw woonomgeving bepaalt of u kunt blijven genieten van uw eigen woning. In sommige gevallen is verhuizen misschien beter.

Gebruiksgemak

Hierbij wordt vooral gekeken naar de eisen die de woning beter geschikt maken voor mensen met een beperking in het lichamelijk functioneren.. Hierbij kan worden gekeken naar b.v. de afstand tussen keuken en woonkamer, maar ook zaken als de hoogte van het werkblad in de keuken. Is er voldoende bergruimte in de woning? En is die gemakkelijk bereikbaar?

Hoe werkt de woningscan?

De adviseur van Seniorwonen+ loopt samen met u of met uw kinderen de woning door. Aan de hand van een uitgebreide checklist beoordeelt de adviseur de woning op bovengenoemde punten. Tijdens deze inspectieronde krijgt u al een beeld van de verbeterpunten. De adviseur schrijft na afloop een adviesrapport. Dat rapport wordt uitgebreid met u doorgenomen, zodat u een compleet beeld krijgt van de mogelijkheden en beperkingen van uw woning. U weet of uw woningtoekomstbestendig is, welke preventieve maatregelen u kunt nemen om de veiligheid te vergroten en wat u kunt doen om uw woning comfortabeler te maken.

Door op deze link te drukken kunt u een woningscan aanvragen.

Wilt u uw woning alleen op veiligheid laten beoordelen? Laat dan een veiligheidscan uitvoeren.