Wilt u weten hoe veilig uw woning is? Laat dan een veiligheid scan uitvoeren door Seniorwonen+. Uw woning wordt dan aan de hand van een checklist beoordeeld op de volgende punten:

  • inbraakgevoeligheid
  • brandveiligheid
  • risico’s op vallen

Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden.

Inbraakgevoeligheid

Hoe inbraak gevoelig is uw woning? We kijken vooral naar de kwaliteit van het hang-en sluitwerk, de aanwezige verlichting in en om het huis en de aanwezigheid van bijvoorbeeld een deurspion.

Brandveiligheid

Hoe brandveilig is uw woning? We kijken vooral naar de situatie in de keuken, maar ook naar de aanwezigheid van rookmelders en veroorzakers van kortsluiting, zoals loshangende snoeren.

Valpreventie

Een val op hogere leeftijd heeft vaak grote gevolgen voor de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en mobiliteit. De veiligheidscan kijkt daarom uitgebreid naar de risico’s opvallen in de woning. Door eenvoudige maatregelen kunnen val ongevallen vaak voorkomen worden.

Hoe werkt de veiligheidscan?

De adviseur van Seniorwonen+ loopt samen met u of met uw kinderen de woning door. Aan de hand van een checklist beoordeelt de adviseur de woning op bovengenoemde punten. Tijdens deze inspectieronde krijgt u al een beeld van de verbeterpunten. De adviseur schrijft na afloop een adviesrapport. Dat rapport wordt uitgebreid met u doorgenomen, zodat u een compleet beeld krijgt van de mogelijkheden en beperkingen van uw woning. U weet welke preventieve maatregelen u kunt nemen om de veiligheid van uw woning te vergroten.

Wilt u uw woning niet alleen op veiligheid laten beoordelen, maar ook op comfort en woonomgeving? Laat dan een woningscan uitvoeren. Hierin is de complete veiligheidscan verwerkt, maar wordt ook gekeken naar andere aspecten die bepalen of uw woning toekomstbestendig is.

Veiligheidscan aanvragen

Vraag hier uw eigen veiligheidscan aan.